16 Nisan, 2024, Salı

17 yaşında Berklee College’i kazanan Ada dinleyenleri kendisine hayran bırakıyor

Haber Giriş: 19 Nisan, 2022, Salı 16:54
Takip Et
17 yaşında Berklee College’i kazanan Ada dinleyenleri kendisine hayran bırakıyor

17 yaşındaki Ada Canata, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda arp eğitimi gördü. 

17 yaşında, azmi, çalışkanlığı, aklı ve yeteneği sayesinde Amerika Berklee College of Music’i tam burslu olarak kazanan Canata, yüksek okul ücreti için yaşam bursu arıyor.

 

2005 yılında Eskişehir’de doğan Ada CANATA, 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak arp eğitimine İpek Mine Sonakın ile başladı. Eğitimi süresince çeşitli okul konserlerinde ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği ‘Genç Arpçılar ’ konserlerinde yer aldı, Eti Arkeoloji Müzesi’nde, Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi’nde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği etkinliklerde arp resitali verdi.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası’nın ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın açtığı genç solistler sınavlarında başarılı bulunarak her iki orkestrayla G. F. Handel Arp Konçertosu’nu solist olarak seslendirdi. Aynı yıl aldığı davet üzerine Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda da Cemi’i Can Deliorman idaresinde solist olarak çaldı. Ağustos 2019 Bodrum Müzik Festivali’ne davet edilerek, Doğuş Çocuk solisti olarak bir resital veren Ada Canata, 15 Aralık 2019 tarihinde İş Sanat’ın eski Sanat Yönetmeni Meriç Soylu’nun anısına Soylu ailesinin evinde geçekleşen konserde özel bir dinleti sundu. Aralık 2021'de daveti üzerine Ankara'daki Norveç Büyükelçiliği'nde bir resital verdi. Ayrıca Ankara'daki İrlanda Büyükelçiliği'nin davetlisi olarak 16 Şubat St. Bridget Günü'nde sahne aldı.

Konservatuvar eğitimi dışında MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği Arp Ustalık Sınıfı’nda Güneş Hızlılar, Artemiz-Ören Flüt-Arp Okulu’nda Merve Kocabeyler, ‘İstanbul Harp Master Class’da  Çağatay Akyol ve Gabriella Dall'olio, Klasik Keyif’lerin Kapadokya’da düzenlediği etkinlikerde Sasha Boldachev, Ceren Necipoğlu İstanbul Arp Festivali kapsamında gerçekeştirilen Eleanor Turner ve Marielle Nordmann’ın ustalık çalışmalarına katıldı. 2019 Nisan ayında Ukrayna’da düzenlenen Uluslararası ‘Glowing Arp Yarışması’’nda 2. oldu ve ayrıca besteci M. Skoryk’un "Memory" adlı parçasını en iyi yorumlayan seçilerek jüri özel ödülülünü kazanan Ada Canata, 2020 Ocak ayında düzenlenen Ceren Necipoğlu İstanbul Arp Festivali Solo Arp Yarışması’nda genç arpistlerin yer aldığı Young Hope kategorisinde 2.lik ödülüne layık görüldü.

2021-2022 eğitim öğretim yılında okulunda sınıf atlama sınavına girerek 12. sınıf oldu. Halen arp çalışmalarını İpek Mine Sonakın ve Ece Yavaş ile devam etmekte Ada Canata bu yıl sonunda Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arp Sanat Dalı lise devresinden mezun olduktan sonra giriş sınavında kazandığı başarı üzerine tam eğitim bursu aldığı Amerika’nın seçkin müzik okullarından biri olan Berklee College of Music’de eğitimine devam edecektir.

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.