29 Mart, 2024, Cuma

2022 Yaratıcı Özgüven Festivali Başlıyor

Haber Giriş: 12 Mayıs, 2022, Perşembe 11:48
Takip Et
2022 Yaratıcı Özgüven Festivali Başlıyor

Türkiye’de, eğitim alanında faaliyet gösteren öncü 6 Vakıf; Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV), Aydın Doğan Vakfı, Enka Vakfı, Mehmet Zorlu Vakfı, Sabancı Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) üstlendiği Öğretmen Ağı, her gün karşılaştığı problemlere yaratıcı çözümler geliştiren öğretmenlerin cesaretinden aldığı ilhamla, ikinci kez Yaratıcı Özgüven Festivali’ni düzenliyor. 13-14 Mayıs 2022 tarihlerinde Öğretmen Ağı Youtube kanalında dijital, 15 Mayıs 2022 Pazar günü ise İstanbul’daki Zorlu PSM Sky Lounge’da yüz yüze gerçekleşecek olan festivalin bu yılki teması “#NeBuÖzgüven”. Festival yaratıcılığıyla cesaretini buluşturarak değişim yaratabileceğine inanan herkesi, “Ne bu özgüven?” diyenlere kulak asmayarak yaratmaya, üretmeye ve paylaşmaya çağırıyor.


Yekta Kopan, Tan Sağtürk, Devin Özgür Çınar, Hakan Bıçakcı, Masis Aram Gözbek ve Rümeysa Çamdereli ile birlikte Türkiye’nin farklı şehirlerinden Öğretmen Ağı Değişim Elçisi öğretmenlerin konuşmacı ve moderatör olarak yer aldıkları oturumlar, 13 Mayıs Cuma ve 14 Mayıs Cumartesi günü Öğretmen Ağı Youtube kanalından yayınlanacak.


Suzan Güverte, Ece Çiftçi, Zeynep Atakan, Fatma Nur Kaptanoğlu ve Sibel Şengül’ün yanı sıra farklı branşlardan Değişim Elçisi öğretmenlerin konuşmacı ve moderatörlük görevini üstleneceği oturumlar, Eğlenceli Bilim ve TOYİ’nin yürütücülüğündeki atölyeler, renkli hataların ödüllendirileceği Hata Ödülleri’nin yer alacağı yüz yüze program, 15 Mayıs Pazar günü Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşecek. Festival alanında, yazarların, illüstratörlerin, sivil toplum örgütlerinin, öğretmenlerin katkısıyla oluşan “İlham Arşivi” de yer alıyor. İlham Arşivi, festivalin ardından dijital olarak yayınlanarak herkesin erişimine açık olacak. 15 Mayıs 2022 pazar günü yüz yüze program için ücretsiz biletler www.yaraticiozguvenfestivali.org adresinden alınabilir.


Festival kapsamında, öğretmenlerin yararlanabileceği sürprizler de bulunuyor. www.yaraticiozguvenfestivali.org adresindeki e-bültene abone olan tüm öğretmenlere, Canva Eğitim hesabı ücretsiz olarak tanımlanacak. Aynı zamanda, Twinkl Türkiye'nin içerikleri 9 Mayıs'tan itibaren 1 ay boyunca ücretsiz olacak.

Festival Partnerleri


2022 Yaratıcı Özgüven Festivali, Mehmet Zorlu Vakfı ile Canva for Education’ın ana partnerliğinde ve Eğlenceli Bilim’in desteğiyle gerçekleşiyor. 


Hata Ödülleri’nde en renkli hata sahipleri ile buluşacak ödüller ile festivalin dijital ve yüz yüze programı için hazırladığımız sürprizler, TOYİ, İdefix, Twinkl Türkiye, Can Yayınları, Yapı Kredi Yayınları’nın katkılarıyla festival katılımcıları ile buluşuyor.


Festival, Glamly Digital, Heart and Mind Design ve Kalt Film ile festival paydaşı olan 51 kurumun işbirliği ve öğretmenlerin yaratıcı özgüveninden aldığımız güçle hayata geçiyor.



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/2022-yaratici-ozguven-festivali-basliyor-49621
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.