20 Mayıs, 2024, Pazartesi

76 yıllık NBA tarihinde bir ilk yaşandı

Haber Giriş: 15 Nisan, 2022, Cuma 21:54
Takip Et
76 yıllık NBA tarihinde bir ilk yaşandı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) normal sezon sona erdi. Doğu Konferansı'nda Miami Heat, Boston Celtics, Milwaukee Bucks, Chicago Bulls, Philadelphia 76ers, Toronto Raptors play-off'ta yer alacak ekipler oldu. Batı Konferansı'nda ise  Phoenix Suns, Memphis Grizzlies, Golden State Warriors, Denver Nuggets, Dallas Mavericks ve Utah Jazz play-off'ta mücadele edecek.

Batı Konferansı'nda mücadele eden son şampiyon Los Angeles Lakers normal sezonu 11. sırada bitirdi. NBA'de 5 şampiyonluk yaşayan ve Batı Konferansı'nda yer alan San Antonio Spurs ise normal sezonu 10. sırada bitirdi. New Orleans Pelicans ile play-in mücadelesi veren Spurs maçı 113-103 kaybetti ve play-off'a kalamadı.

Los Angeles Lakers ve San Antonio Spurs'ün NBA'de play-off'a kalamamasıyla 76 yıllık lig tarihinde ilk yaşandı. NBA'in başladığı sezondan bu yana ilk kez Lakers ve Spurs'ten biri play-off'a kalamadı.

Los Angeles Lakers, Boston Celtics'le beraber NBA'de en çok şampiyonluk yaşayan iki kulüpten biri konumunda bulunuyor. Los Angeles şehrinin temsilcisi 17 kez mutlu sona ulaştı. San Antonio Spurs ise 5 kez şampiyonluk yüzüğü taktı.

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.