27 Nisan, 2024, Cumartesi

”AA Medya Teknolojileri Hackathonu”na başvurular 30 Aralık’a kadar yapılabilecek

Anadolu Ajansı ve Bilişim Vadisi işbirliğiyle düzenlenen ”hackathon”a başvurular ”hackathon.aa.com.tr” internet adresi üzerinden alınacak Etkinliğin, medya sektöründeki teknolojik gelişmeleri odağına alarak editöryel ihtiyaçlara yanıt vermesi hedefleniyor

Haber Giriş: 14 Aralık, 2023, Perşembe 12:31
Güncelleme: 14 Aralık, 2023, Perşembe 13:32
Takip Et
”AA Medya Teknolojileri Hackathonu”na başvurular 30 Aralık’a kadar yapılabilecek

ANKARA (AA) Anadolu Ajansı (AA) ile Bilişim Vadisi arasında imzalanan protokolle yapılması kararlaştırılan "AA Medya Teknolojileri Hackathonu"na başvurular 30 Aralık'a kadar alınacak.

Ana sponsorluğunu Turkcell'in üstlendiği habercilikte dijital dönüşüm ve teknolojinin etkin kullanımını sağlamak amacıyla düzenlenen "AA Medya Teknolojileri Hackathonu"na başvurular "hackathon.aa.com.tr" internet adresinden üzerinden yapılacak.

AA ile Türkiye'nin lider teknoparklarından Bilişim Vadisi işbirliğinde gerçekleştirilecek "hackathon"un, medya sektöründeki teknolojik gelişmeleri odağına alarak editöryel ihtiyaçlara cevap vermesi hedefleniyor.

Bu bağlamda atılacak adımların ilki olan "hackathon"un, medya sektöründe dijital dönüşüme katkı sağlaması bekleniyor.

Yapay zeka, doğal dil işleme, görüntü işleme gibi güncel teknolojileri içeren ürünlerin geliştirileceği hackathon, 8 Ocak4 Şubat 2024 döneminde çevrim içi ortamda gerçekleştirilecek.

Etkinliğin son 48 saati, Anadolu Ajansı İstanbul Ofisi ev sahipliğinde fiziki ortamda tamamlanacak.

Final günü yapılacak jüri değerlendirmelerinin ardından gerçekleşecek ödül töreniyle dereceye girenler ilan edilecek.

Amaç yapay zekanın etkin kullanımını destekleyici projelerin geliştirilmesi

Bilişim Vadisinin, "AA Kuluçka Merkezi Projesi" kapsamında düzenlenecek hackathon organizasyonuna paydaş kurum olarak katılımına ilişkin işbirliği protokolüne AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ile Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, AAtölye'de dün düzenlenen "Medyada Yapay Zekayı Yönetmek" forumunda imza atmıştı.

Protokol kapsamında, AA öncülüğünde ve Bilişim Vadisi işbirliğinde, medya sektöründe dijital dönüşüm ve yapay zekanın etkin kullanımını destekleyici projelerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.