25 Nisan, 2024, Perşembe

İngiltere Başbakanı Johnson, Ukrayna lideri Zelenskiy ile Kiev sokaklarında

Haber Giriş: 10 Nisan, 2022, Pazar 15:54
Takip Et
İngiltere Başbakanı Johnson, Ukrayna lideri Zelenskiy ile Kiev sokaklarında

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, dün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gelerek Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü.

Zelenskiy ve Johnson, görüşmenin ardından, Kiev'in merkezindeki Kreşatik Caddesi, Bağımsızlık Meydanı ve 'Cennetteki Yüz Kahramanları' Sokağı'nda yürüyüş yaptı.

Yürüyüş sırasında Ukraynalı bir kadın, iki lidere seramik horoz biblosu hediye etti. Johnson, bunun ne anlama geldiğini bilmediğini dile getirdi.

Horoz biblosu, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı direnişinin sembollerinden birisi olmuştu. Horoz biblosu, Rus güçleri tarafından tahrip edilen bir apartman dairesinde zarar görmediği için Ukrayna halkının direnişinin simgesi oldu.

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Johson, Ukrayna halkını "kahraman" olarak niteledi.

Rusya'nın savaş öncesi Kiev'in birkaç saat içinde düşeceğini düşündüğünü kaydeden Johnson, "Ne kadar da yanıldılar. Bence Ukraynalılar bir aslanın cesaretini gösterdi ve Vladimir o aslanın kükremesi de sen oldun. Yapabildikleriniz için teşekkür ederim, liderliğiniz olağanüstüydü." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Buça ve İrpin gibi yerlerde yaptıklarının itibarını kalıcı olarak kirlettiğini ifade eden Johnson, "Bir yenilgiye uğradığı açık, ancak geri çekilmesi taktiksel ve şimdi Donbas'ta ve doğuda baskıyı yoğunlaştıracak." diye konuştu.

Diğer yandan Johnson'ın Kiev ziyareti daha önce kamuoyuna duyurulmamıştı.

 

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.