25 Nisan, 2024, Perşembe

Steve Jobs neden Apple ismini seçti?

Haber Giriş: 10 Nisan, 2022, Pazar 14:24
Takip Et
Steve Jobs neden Apple ismini seçti?

Apple’ın İngilizcede elma anlamına geldiğini bilmeyen yoktur. Peki ama Steve Jobs'un şirketi, isim olarak neden Apple'ı seçti? Bu ismin arkasında pek çok farklı iddia ve hikaye bulunuyor.

Apple'ın adının kökeninin arkasında, Steve Jobs ve Steve Wozniak'ın telefon rehberinde Atari'nin önünde görünecek bir isim seçmesinden, Beatles'ın Apple Records kayıt şirketine bir gönderme olmasına kadar pek çok farklı teori bulmak mümkün. Ancak dikkat çekici ve heyecan verici bu hikayelere rağmen, gerçek çok daha basit gibi gözüküyor. Walter Isaacson'ın Steve Jobs biyografisine göre Jobs, bu ismi sırf elmaları sevdiği için tercih etmiş. Isaacson'ın söylediğine göre, Jobs bu adı "eğlenceli, neşeli ve korkutucu olmadığı için seçti... ayrıca telefon rehberinde bizi Atari'nin önüne geçirecekti."

Yani, Apple'ın adının kökeniyle ilgili teorilerden en azından birinin, yani Atari teorisinin doğruluk payı olabilir gibi görünüyor.

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak'ın söylediğine göreyse Jobs, Oregon'da Jobs tarafından "elma bahçesi" olarak tanımlanan bir çiftlikten yeni dönmüştü ve şirketlerine "Apple Computer" adını vermelerini önerdi. Wozniak, otobiyografisi iWoz'da bu kararı daha da detaylandırarak, ikisinin de kulağa daha teknik gelen isimler düşünmeye çalıştıklarını, ancak hoşlarına giden böyle bir isim bulamadıklarını ve bu yüzden Apple'a karar verdiklerini söylüyor.

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.