29 Mart, 2024, Cuma

’Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla gözaltına alınan liseliler serbest bırakıldı

Haber Giriş: 18 Mayıs, 2022, Çarşamba 14:17
Takip Et
’Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla gözaltına alınan liseliler serbest bırakıldı

İstanbul’da iki lise öğrencisi sabah saatlerinde okullarına yapılan baskınla gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınma gerekçesinin "cumhurbaşkanına hakaret" olduğu belirtildi.

Cumhuriyet'in haberine göre gözaltılara dair Halk TV canlı yayınında bilgi veren Avukat Fulya Dağlı, "Çocuklar bu sabah önce evlerine gidilerek gözaltına alınmaya çalışılıyor. Ancak okulda oldukları için aileleri bu yönde bilgi veriyor ve okullarından gözaltına alınıyolar. İdare de gözaltı konusunda yardımcı oluyor" dedi.

Avukat Dağlı, iki liseliye yapılan suçlama konusuyla ilgili olarak da "8 Mart 2022'de Feminist Gece Yürüyüşü'ne katıldıkları, 'Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor', 'Zıpla, zıpla, zıplamayan Tayyip'tir' sloganları attıkları ve bunların da cumhurbaşkanına hakaret suçu oluşturduğu yönünde dosya mevcut şu an" diye konuştu.

Son olarak, öğrencilerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/cumhurbaskanina-hakaret-iddiasiyla-gozaltina-alinan-liseliler-serbest-birakildi-50242
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.