20 Nisan, 2024, Cumartesi

Edirne’de İYİ Parti il ve tüm ilçe teşkilatları görevden alındı

Haber Giriş: 10 Mayıs, 2022, Salı 10:17
Takip Et
Edirne’de İYİ Parti il ve tüm ilçe teşkilatları görevden alındı

İYİ Parti Genel Merkezi, Edirne İl Başkanlığı ve 9 ilçe yönetim kurullarını görevden aldı. Partinin teşkilatların fesh etme kararı yöneticilere tebliğ edildi.

İddialara göre İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya ve yönetim kurulu üyesi Ferhat Turan, parti binasında İl Başkanı Ekrem Demir, İl Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz ile yumruklaşmaya varan tartışma yaşadı.

Edirne'de yayın yapan GazeteSoros'un haberine göre görevden alınan Ekrem Demir, parti içinde bir süre önce yaşanan sorunlar nedeniyle genel merkezin elini rahatlatmak için aylar önce il yönetim kurulu ve bazı ilçelerin istifalarını sunduklarını söyleyerek, “Ancak bazı ilçe teşkilatlarımız istifa etmedi. Genel merkezin görevden alınmamıza ilgili karar bize tebliğ edildi. Tekdir genel merkezin, bundan sonra yeni bir atama yapılır ve parti yoluna devem eder.” dedi.

"GENEL MERKEZİN KARARI"
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, görevden alınmaları konusunda kendilerinin bilgilendirildiğini ifade ederek, “Genel Merkezimiz bir karar vermiş, saygı duyuyorum. Karar valiliğe gönderilecek. Bundan sonra genel merkezimiz takdir ederek görevlendirme yapacaktır. Partimizi iktidara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

"YENİ BİR YAPILANMA OLACAK"
İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, son yapılan başkanlık divanı değişikliğinden sonra teşkilatların Genel Başkan Meral Akşener’e bağlandığını hatırlatarak, “Genel Başkanımızın takdiri, parti tüzüğüne göre teşkilatlar görevden alındı. Yeni bir il başkanı ataması yapılacak. Henüz kimin olduğu belli değil. Daha sonra atama yapılan il başkanı ilçe teşkilatlarını görevlendirecek. Yaşanan süreçten sonra böyle bir gelişme oldu. Olmamasını arzu ederdik” dedi.



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/edirnede-iyi-parti-il-ve-tum-ilce-teskilatlari-gorevden-alindi-49384
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.