03 Mayıs, 2024, Cuma

Eskişehir’de  yasaklanan festival 9-12 Haziran’a ertelendi

Haber Giriş: 12 Mayıs, 2022, Perşembe 20:47
Takip Et
Eskişehir’de  yasaklanan festival 9-12 Haziran’a ertelendi

Eskişehir Valiliği, 12-15 Mayıs tarihlerinde Teoman, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Levent Yüksel ve Yeni Türkü gibi isimlerin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan Anadolu Fest ismindeki müzik festivalinin hemen öncesinde ildeki toplu etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklama kararı aldı.

BBC Türkçe'nin festival organizasyonundan edindiği bilgiye göre, festival Valilik izniyle 9-12 Haziran tarihlerine ertelendi.

Valilik Pazartesi günü,10-24 Mayıs tarihleri arasındaki konser, şenlik ve festival de dahil olmak tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Yasağın gerekçesi olarak da, "huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi" gösterildi.

Söz konusu festivalin açıklanan yasak gerekçelerinden hangisini ihlal ettiği Valilik tarafından netleştirilmedi.

Ne olmuştu?

Eskişehir Valiliği'nin resmi internet sitesinden yaptığı duyuru ile, jandarma bölgesi dahil olmak üzere kentte, resmi kurumların yapacağı programlar dışındaki tüm etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
Valiliğin aldığı karar ile birlikte, Eskişehir’de 12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan ve şehrin en büyük festivali olan Anadolu Fest festivali de iptal edildi. Binlerce üniversite öğrencisinin katılması planlanan ve biletleri aylar öncesinde satışa sunulan festivalde, Levent Yüksel, Haluk Levent, Teoman, Hayko Cepkin, Sagopa Kajmer, Yeni Türkü gibi birçok isim de sahne alacaktı.

Festivalin Organizasyon sorumlusu Serdar Can, İdare Mahkemesi'ne itiraz edeceklerini, şu ana kadar yaklaşık 10 bin bilet satıldığını belirtmişti.



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/eskisehirde-yasaklanan-festival-9-12-hazirana-ertelendi-49684
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.