20 Nisan, 2024, Cumartesi

Fauci: Trump yeniden seçilirse görevi bırakırım

Haber Giriş: 18 Mayıs, 2022, Çarşamba 00:47
Takip Et
Fauci: Trump yeniden seçilirse görevi bırakırım

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, 2020'de Kovid-19 pandemisinin ortasında baş tıbbi danışman olarak atanmış ve hükümetin koronavirüs politikası konusunda eski Başkan Donald Trump ile anlaşmazlıklar yaşamıştı.

Pazartesi günü bir CNN sunucusu ile yaptığı röportajda, Donald Trump'ın bir sonraki başkanlık seçimini kazanması durumunda görevinde kalıp kalmayacağı sorulan Fauci, istifa etmeyi tercih edeceğini söyledi.

Ülkede koronavirüs pandemisiyle mücadelenin en önemli ismi olarak görülen epidemiyolog Fauci, CNN sunucusu Jim Acosta'ya şu soruyu yöneltti:

"Kovid hâlâ bir tehdit olmaya devam ederken Trump başkan olarak Beyaz Saray'a dönerse başka bir sağlık krizinin ortaya çıkması durumunda onun bu krizle başa çıkma yeteneğine güvenir miydiniz? Görevinizde kalmak ister miydiniz?"

"İkinci bir soruya gerek yok" Fauci, "Trump yönetimi sırasında Kovid'e karşı yönetim reaksiyonunun geçmişine bakarsanız, en iyi ihtimalle bile görevde kalmanın makul ve mantıklı bir seçenek olmadığını görürsünüz" ifadelerini kullandı.

Trump'ın tavsiyelerine zaman zaman karşı çıktığı ve eleştirdiği bilinen Dr. Fauci, salgın boyunca ABD kamuoyunda ilgi odağı haline geldi.

'Kahraman' olarak görülen ve görüşlerine sık sık başvurulan Fauci, Trump destekçileri arasında ise tepki toplamıştı.



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/fauci-trump-yeniden-secilirse-gorevi-birakirim-50193
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.