25 Nisan, 2024, Perşembe

Beyoğlu Belediye Başkanı: İstiklal’in yüzde 15-20’si Arap turist

Haber Giriş: 10 Nisan, 2022, Pazar 14:24
Takip Et
Beyoğlu Belediye Başkanı: İstiklal’in yüzde 15-20’si Arap turist

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'ndaki Arap turist sayısı tartışmasına ilişkin olarak, "Bunu rakamsal olarak ölçmek imkansız ama her gün orada olan biri olarak gözlemimi söyleyeyim. İstiklal’de dolaşanların yaklaşık yüzde 15-20 kadarı Arap turist diyebiliriz" değerlendirmesini yaptı. 

"İstiklal’den her gün 2 milyon kişi geçiyor"

Yıldız, HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu. Alçı'nın "İstiklal Caddesi’nin günlük trafiği ne kadar?" sorusuna Yıldız, "İstiklal’den her gün 2 milyon kişi geçiyor" yanıtını verdi. 

"Peki bu trafiğin kaçta kaçı Arap turist?" sorusuna yönelik de Yıldız, "Bunu rakamsal olarak ölçmek imkansız ama her gün orada olan biri olarak gözlemimi söyleyeyim Nagehan Hanım. İstiklal’de dolaşanların yaklaşık yüzde 15-20 kadarı Arap turist diyebiliriz. Yüzde 50 Türk, geri kalanı da çeşitli milletlerden.” ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.