03 Mayıs, 2024, Cuma

İstanbul Müzik Festivali’nde ”Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Anne Sophie Mutter’e verildi

Haber Giriş: 14 Haziran, 2023, Çarşamba 22:00
Güncelleme: 15 Haziran, 2023, Perşembe 10:32
Takip Et
İstanbul Müzik Festivali’nde ”Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Anne Sophie Mutter’e verildi

İSTANBUL (AA) İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen "51. İstanbul Müzik Festivali" devam ediyor.

Festival kapsamında bu yıl "Yaşam Boyu Başarı Ödülü", Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen törenle dünyaca ünlü keman virtüözü AnneSophie Mutter'e takdim edildi.

Mutter'e ödülü İKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak sundu.

Ödülün takdiminin ardından gerçekleştirilen konserde, AnneSophie Mutter ve kendi adını taşıyan vakfının mevcut ve eski bursiyerlerinin yanı sıra seçilmiş diğer genç yıldızlardan oluşan Mutter's Virtuosi, Johann Sebastian Bach'tan Vivaldi ve Andre Previn'e uzanan bir repertuvar seslendirdi.

AnneSophie Mutter hakkında

Henüz 13 yaşındayken sıra dışı yeteneğiyle Herbert von Karajan'ın ilgisini çekerek büyük şefle birlikte çalışmaya başlayan Mutter, aradan geçen 47 yıl içerisinde dünyanın en çok aranan müzisyenlerinden biri oldu.

Çok sayıda albüme ve konsere imza atan, sayısız da ödüle değer görülen Mutter, bugüne kadar 30'dan fazla eserin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Unsuk Chin, Sebastian Currier, Henri Dutilleux, Sofia Gubaidulina, Witold Lutoslawski, Norbert Moret, Krzysztof Penderecki, Andre Previn, Wolfgang Rihm, Jörg Widmann ve John Williams gibi birçok besteci Mutter'e özel eserler besteledi.

Üç kez "En İyi Enstrümantal Solo Performans (orkestra ile)" dalında Grammy Ödülü kazanan Mutter, 2008'de Ernst von Siemens Müzik Ödülü'ne ve 2009'da çağdaş Fransız müziğine yaptığı katkılardan dolayı onur nişanına layık görüldü.

AnneSophie Mutter, vakfının genç nesil bursiyerlerini profesyonel müzik hayatıyla tanıştırarak, daha geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturduğu konserler veriyor.

AnneSophie Mutter Vakfı'nın mevcut ve eski bursiyerlerinin yanı sıra seçilmiş diğer genç yıldızlardan oluşan Mutter's Virtuosi, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'daki turnelerinde izleyicileri düzenli olarak yeni eserlerle tanıştırıyor ve yardım konserleri veriyor.

51. İstanbul Müzik Festivali, 17 Haziran'a kadar devam edecek.

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.