03 Mayıs, 2024, Cuma

Kral Selman: Yemen’e desteğimiz sürecek

Haber Giriş: 28 Nisan, 2022, Perşembe 17:54
Takip Et
Kral Selman: Yemen’e desteğimiz sürecek

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, dün resmi ziyaret için Cidde'ye gelen Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi ile ilk kez bir araya geldi.

Görüşmede Kral Selman, Yemen ve bölgede barışın sağlanması için gösterilen tüm çabaları destekleyeceğini yineledi.

KRAL SELMAN: BAŞKANLIK KONSEYİNİ DESTEKLEYECEĞİZ

Kral Selman bin Abdulaziz, "Suudi Arabistan, Yemen halkına istikrar ve güvenliği sağlayacak Başkanlık Konseyini desteklemekte kararlıdır" ifadelerini kullandı.

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, görüşmede, Suudi Arabistan'ın ülkenin ekonomisine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Reşad el-Alimi, Suudi Arabistan'ın, Başkanlık Konseyine bölgenin istikrarı için geçiş dönemi görevinde verdiği desteğin önemini vurguladı.

YEMEN'E YARDIMLAR

Yemen Başkanlık Konseyi'nin kurulmasının hemen akabinde Suudi ArabistanBirleşik Arap Emirlikleri ile ortaklaşa Yemen Merkez Bankasına 2 milyar dolar, ayrıca akaryakıt temini ve kalkınma projelerinde kullanılmak üzere 1 milyar dolar sunacağını duyurmuştu.



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/kral-selman-yemene-destegimiz-surecek-48432
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.