05 Mayıs, 2024, Pazar

Mercedes-Benz’den elektrikli hafif ticari araçlarda büyük başarı!

Haber Giriş: 11 Nisan, 2022, Pazartesi 19:24
Takip Et
Mercedes-Benz’den elektrikli hafif ticari araçlarda büyük başarı!

Mercedes-Benz, dünyanın en büyük otomobil şirketleri arasında bulunuyor. Şirketin dünya genelinde satışta birçok modeli bulunuyor. Bu sayede şirket birçok otomobil severe hitap edebiliyor ve iyi satış rakamlarına ulaşabiliyor.

Mercedes-Benz, her ne kadar elektrikli binek otomobillere önem verse de hafif ticari araçların elektriklendirilmesine de önem veriyor. Bu sayede birçok hafif ticari araç elektrikli versiyonlara kavuşuyor. Şirketin sevilen modeli Vito’dan güzel bir haber geldi. Şirket, aracın elektrikli versiyonun 25 bininci adedini kutluyor.

Mercedes-Benz, 2010’dan beri 25.000 adet Vito E-Cell üretimi gerçekleştirdi!
Mercedes-Benz, sevilen Vito modellinin elektrikli versiyonun 2010 yılından beri üretiyor. Aracın üretimi sürekli olmasa da bugüne kadar arada bir üretildi ve bugün 25.000 adede ulaştı. Bu durum bizlere hafif ticari araçlarında artık elektrikli otomobil sektöründe büyük yer kaplamaya başlayacağını gösteriyor.

Şirket, şu anda üç elektrikli hafif ticari üzerinde çalışıyor. Mercedes Benz eVito, eSprinter ve EQV üretimleri şu anda devam ediyor ve üç modelde kendi alanlarında iyi satış başarılarına ulaşıyor. İlk elektrikli model 2017’de üretilmeye başladı. 2019 yılında seriye eSprinter dahil oldu ve son olarak 2020 yılında EQV üretimine başlandı.

Bunlardan sonra şirket 2022’de Mercedes-Benz eCitan ve Mercedes-Benz EQT‘yi piyasaya sürmeyi düşünüyor. İki araç da yeni Renault Kangoo Van E-TECH Electric ve Nissan Townstar ile aynı mimari üzerinde yükselecek ve kullanıcılara Mercedes deneyimini hafif ticari araçlarda sunacak.

Yeni nesil Mercedes-Benz EQT ilk başta 5 koltuklu olarak piyasaya sürülecek. 2023 yılında ise araca 7 koltuklu seçenek de eklenecek. Mercedes-Benz Vans Başkanı Mathias Geisen yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Açık bir hedefimiz var, uzun vadede elektrikli kamyonetler alanında lider üretici olmak istiyoruz! Ve bunun için mükemmel bir başlangıç ​​noktamız var: 2021’in sonunda her ikisinde de bir kez daha pazar lideriydik. Bu konumu daha da genişletmek için stratejimizi açıkça hizaladık. eCitan ve gelecekte EQT ile, tüm segmentlerde eVans sunarak ürün yelpazemizi bu yıl tamamlıyoruz.”

 

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.