26 Nisan, 2024, Cuma

Metaverse ürünleri mağazası açılıyor

Haber Giriş: 27 Nisan, 2022, Çarşamba 14:23
Takip Et
Metaverse ürünleri mağazası açılıyor

Facebook, metaverse vizyonu kapsamında bir karar alarak isim değişikliği yapmış ve kendini Meta olarak adlandırmaya başlamıştı. Bu hamleyle birlikte aslında küresel bir metaverse ilgisi de başladı. Şimdi Meta'dan bir fiziksel mağaza haberi geldi. Meta, metaverse için donanım ürünlerini bu fiziksel mağazada satacak.

Meta'dan Metaverse için Fiziksel Mağaza
Meta, fiziksel mağazasını 9 Mayıs günü açmayı planlıyor. Mağazada, Ray-Ban story güneş gözlükleri, Meta'nın Portal cihazı ve sanal gerçeklik kulaklığı Quest 2 gibi cihazlar yer alacak.

Meta'nın Burlingame kampüsünde yer alacak olan mağaza, Meta Store olarak isimlendirilecek. Meta Store ile ilgili şirket cephesinden şu açıklama geldi:

"Meta Store'da tüm donanım ürünlerimizle uygulamalı deneyim elde edebileceksiniz. Her şeyle etkileşime geçmenizi istiyoruz. Eşyaları toplamanı istiyoruz. Bunu hissetmenizi istiyoruz"

Şirkete göre mağazanın esas hedefi, metaverse'e olan ilgi günden güne artarken insanlara gelecek hakkında fikirler vermek.

Meta Mağaza Başkanı Martin Gilliard da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mağazamızda metaverse satmıyoruz, ancak umarım insanlar gelip ürünlerimizin onları ona nasıl bağlayacağı hakkında biraz daha bilgi sahibi olurlar"

Bu arada şirket, ismini Meta olarak değiştirmesiyle birlikte metaverse'e önemli derecede bir ilgi yaratmıştı. Ancak buna rağmen, Meta'nın Reality Labs'i 2021'de 10 milyar dolardan fazla kaybetti.

 



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/metaverse-urunleri-magazasi-aciliyor-48304
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.