06 Mayıs, 2024, Pazartesi

Meteoroloji uyardı: Yağışlar bitiyor, sıcaklıklarda büyük artış!

Haber Giriş: 21 Nisan, 2022, Perşembe 12:24
Takip Et
Meteoroloji uyardı: Yağışlar bitiyor, sıcaklıklarda büyük artış!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre bugün yurdun kuzeyinde varlığını sürdürecek olan yağışlı hava yarından itibaren etkisini büyük ölçüde kaybedecek, hava sıcaklıkları yükselişe geçecek. Hafta sonu yurdun önemli kısmında güneşli bir hava bekleniyor. İstanbul’da hava sıcaklıkları 8 derece kadar artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz Bölgesi ile Sakarya, Sivas, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Hava sıcaklıklarının ise ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.