20 Nisan, 2024, Cumartesi

NATO: Türkiye, Finlandiya ve İsveç’le Brüksel’de görüşeceğiz

Haber Giriş: 02 Haziran, 2022, Perşembe 09:16
Takip Et
NATO: Türkiye, Finlandiya ve İsveç’le Brüksel’de görüşeceğiz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile düzenlediği ortak basın toplantısında, NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi amacıyla Finlandiya, İsveç ve Türkiye’nin yetkilileriyle Brüksel’de görüşeceğini açıkladı.

Türkiye'nin önemli bir NATO ortağı olduğunu ve tüm NATO üyelerinin Türkiye'nin PKK tehdidi dahil kaygılarını görüşmek üzere masaya oturmaya hazır olduğunu söyleyen Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç liderleriyle yakın temas halindeyim" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise, ABD savaş uçaklarının Türkiye'ye potansiyel satışının Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasıyla ilgili endişelerinden "ayrı" olduğunu söyledi.

Blinken, Türkiye'yi olası bir Suriye operasyonunun 'bölgesel istikrarı baltalayacağı' konusunda uyarırken, Türkiye'nin mevcut itirazlarına rağmen Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya kabulüne tamamen güvendiğini ifade etti.



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/nato-turkiye-finlandiya-ve-isvecle-brukselde-gorusecegiz-53437
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.