18 Nisan, 2024, Perşembe

Ramazan Alışverişini Mobilden Yapacağız

Haber Giriş: 22 Nisan, 2022, Cuma 15:24
Takip Et
Ramazan Alışverişini Mobilden Yapacağız

 

Türk insanının Ramazan ayı alışkanlıkları yapılan bir araştırmayla ortaya konuldu. Ankete göre tüketicilerin yüzde 64’ü Ramazan’da market alışverişlerini internetten yapıp eve teslim seçeneğini kullanacağını belirtiyor. 

Sevdiklerimizle neşe, mutluluk ve manevi coşkuyu paylaşmanın yanı sıra, en güzel hediyeleri almak ve en lezzetli yemekleri hazırlamak için daha fazla çaba sarfettiğimiz Ramazan’a sayılı günler kaldı. Pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen lezzetli iftar sofraları bu yıl yeniden kurulacak ve ailecek unutulmayacak yeni anılar biriktirilecek. Her hafta kurulan mahalle pazarından sebzenin meyvenin en tazesini seçmek, uzun fırın kuyruklarında bekledikten sonra eli yana yana mis kokulu sıcak pideyi evine götürmek, Kapalıçarşı’dan kuruyemişin en lezzetlisini almak Türk halkının vazgeçilmezleri arasında yer alsa da bu yıl Ramazan’da market alışverişi için teknolojinin nimetlerinden de faydalanmayı planlıyoruz. 

Yemeği evde yapacağız

AdColony’nin bağımsız araştırma şirketi GlobalWebIndex işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Türkiye’de Ramazan Dönemi Alışveriş Alışkanlıkları” araştirmasına göre Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 34'ü Ramazan’da market alışverişini mağazaya gidip yapacağını belirtirken, yüzde 64'lük önemli bir kesim internetten alışveriş yapıp eve teslim seçeneğini kullanacağını belirtiyor. 2000 kişinin katılımıyla (yüzyüze) ve (online) yöntemle yapılan araştırmaya katılanların yüzde 83'ü Ramazan'da çoğunlukla evde yemek yapacağını, yüzde 5'i ise çoğunlukla dışarıdan sipariş vereceğini ifade ediyor. 

İftara kadar mobil oyun,sahura kadar alışveriş

Araştırmaya göre vatandaşın uzun süren oruç sürelerini keyifli hale getirmek için tercihi ise yine mobil oyunlar olacak. Araştırmaya katılanların yüzde 61’i Ramazan ayında akıllı telefonlarını mobil oyun oynamak için kullanacaklarını belirtiyor. Katılımcıların yüzde 27’sinin Ramazan ayında 1 saat ila 2 saat arasında mobil oyun oynayacağını belirtmesi ise markalar için mobil oyunların önemini kanıtlıyor. Katılımcıların yüzde 50’si (Erkek) ve yüzde 48’ı ( Kadın) gün içerisinde oruç tutarken mobil cihazlarında daha fazla oyun oynayacaklarını ve online alışveriş yapacaklarını belirtiyor. Ankete katılanların %54'ü ise iftardan sonra alışveriş yapmayı planladığını bildiriyor. 

Seyahata ara verilmeyecek

Ankete katılanların %42'si Ramazan ayında yurt içinde seyahat edeceklerini belirtirken, Türkiye’de seyahat etmeyi seven mobil oyun tutkunlarının %57’si seyahat biletlerini internetten almayı tercih ettiğini bildiriyor. AdColony’nin yeni araştırmasında da mobil reklamcılığın yadsınamaz erişimi, tüketicilerin satın alma eğilimlerinde en önemli faktör olarak öne çıkmaya devam ediyor. Katılımcıların %60’ı Ramazan ayı için alışveriş yaparken akıllı telefonlarını kullanacaklarını belirtirken, %71'i uygulama içinden alışveriş yapacağını belirtiyor. Ankete katılanların %52'si, akıllı telefonlarında karşılaştıkları reklamların satın alma kararlarında büyük etkisi olduğunu belirtiyor. Bu oran ise TV’de %22 olarak karşımıza çıkıyor. Bambaşka sektörlerden farklı reklamlarla karşılaşırken; Ramazan ayında Türkiye’deki kullanıcıların %79’u gıda reklamlarıyla karşılaşmak isterken, bunun %73 ile giyim ve %51 ile ev ürünleri reklamları takip ediyor.



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/ramazan-alisverisini-mobilden-yapacagiz-47707
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.