30 Nisan, 2024, Salı

Rusya, Coca-Cola’yı hackledi: Meşhur formül çalındı mı?

Haber Giriş: 27 Nisan, 2022, Çarşamba 20:24
Takip Et
Rusya, Coca-Cola’yı hackledi: Meşhur formül çalındı mı?

Rusya ile bağlantılı olduğu bilinen kötü şöhretli fidye yazılımı çetesi, Coca-Cola’yı hackledi. Stormous fidye yazılımının arkasındaki hackerlar, şirketten 161 GB veri çaldığını iddia etti. Bu iddianın arkasından ise Coca-Cola cephesi, ağ saldırısını araştırdığını doğruladı.

Ukrayna'yı işgal eden Rusya, her alanda olduğu gibi yarı iletken tedarik etmekte de zorlanıyor. Ancak ülkeye yeni bir yardım eli uzandı.

Coca-Cola için hack girişimi: 161 GB veri çalındı

Dünyanın en büyük içecek üreticisi Coca-Cola, Rusya bağlantılı hackerların fidye saldırısına kurban gitti. Stormous siber suç çetesinin 161 GB veri çaldığını iddia etmesinin ardından ağ saldırısını araştırdığını söyledi. Coca-Cola İletişim Küresel Başkan Yardımcısı Scott Leith, hukuk kuvvetleriyle koordineli çalıştıklarını belirtti.

Kremlin tarafından desteklendiği iddia edilen Stormous’un web sitesine göre, şirketin 161 GB verisi çalındı. Henüz doğrulanmayan bu verilerin arasında; Coca-Cola ve üretim ortaklarının finansal dosyaları, parolaları, ticari hesapları, e-posta adreslerini ve diğer verileri yer aldığı belirtildi.

Stromous’un sitesinde yer alan açıklamada, “Coca-Cola’nın sunucularından bazılarını hackledik ve büyük miktarda veriyi onların bilgisinin dışında çaldık. 161 GB’lık veriyi başka birine veya kuruma satmak istiyoruz” denildi.

Coca-Cola’ya ait olan verileri 64 bin dolara veya 1,6 Bitcoin’e satacağını söyleyen grup, “istenilen veri miktarına bağlı olarak” en yakın teklife de açık olduğunu aktardı. Ayrıca 2.2 milyon dolarlık fidye karşılığında Coca-Cola ile anlaşabileceğini ifade etti.

Stormous’un Coca-Cola’ya saldırmasının özel nedeni yok. İddialara göre grup, Telegram kanalında bir sonraki hedefi seçmek için anket başlattı ve fidye saldırısı için en çok oyu Coca-Cola aldı.

Fidye yazılımı saldırılarında nispeten yeni olan Stormous çetesi, ilk olarak Epic Games’e yaptığı saldırıyla ön plana çıkmıştı. Epic Games’ten 200 GB veri çaldığını açıklamasının ardından dikkat çeken Stormous, şimdi de gözünü Coca-Cola’ya dikmiş durumda.



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/rusya-coca-colayi-hackledi-meshur-formul-calindi-mi-48337
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.