20 Mayıs, 2024, Pazartesi

Instagram Reels nedir? Nasıl para kazanılır?

Haber Giriş: 11 Nisan, 2022, Pazartesi 21:24
Takip Et
Instagram Reels nedir? Nasıl para kazanılır?

Instagram Reels nedir? Son zamanlarda pek çok Instagram hesabının reels videoları paylaştığını görüyoruz. Peki reels nedir? Reels'ten nasıl para kazanılır?

Instagram, en popüler sosyal medya platformları arasında yer alır ve bu uygulama akıllı tablet ve telefon gibi cihazlara indirilebilir özelliktedir. Instagram üzerinden kullanıcılar hesap açar ve fotoğraf ve video paylaşabilir.

Instagram Reels Nedir?
Instagram, her geçen gün uygulama içerisinde güncellemeler yaparak bünyesine yeni özellikler ekler. En güncel yeniliklerden biri olan Reels, kullanıcıların 60 saniyeye kadar videolar çekerek sisteme yüklemesini sağlar. Reels kullanarak kullanıcılar kendi sesi veya efektler ile çeşitli içerikler üretir ve bu içeriklere uygulamanın alt köşesinde yer alan kamera kayıt simgesine tıklayarak ulaşmak mümkündür. Ayrıca kullanıcılar Reels olarak paylaştıkları videoları, hikayelerine veya gönderilerine de ekleyebilir. Kullanıcının Instagram hesap görünürlüğü herkese açıksa, Reels videoları keşfet alanında görünebilir. Ancak hesap görünürlüğü gizli ise sadece kullanıcının onay verdiği takipçiler Reels videosunu görebilir.

Instagram Reels Para Kazanma Nasıl Yapılır?

lnstagram, içerik üreten birçok kullanıcıya belirli şartları karşılamaları durumunda aylık belirli bir ücret öder. Instagram Reels aracılığıyla birçok kullanıcı içerik üreterek para kazanabilir. Instagram Reels kullanarak para kazanmak için öncelikle uygulamanın özelliklerini ve para kazanma koşullarını detaylı öğrenmek gerekir.

Öncelikle Instagram’ın kullanıcılara para vermesi için kullanıcıların 18 yaşından büyük olması gerekir.

Ayrıca son 2 ay içerisinde Reels’e yüklenen videoların en az 30.000 dakika izlenmesi gerekir.

Öte yandan 10000 takipçiden fazla kullanıcıya ulaşmak gerekir.

Tüm bu şartları yerine getirdikten sonra Instagram Reels üzerinden para kazanmak, çeşitli markaların tanıtımını yapmak veya videoların izlenme sayısını arttırarak ödeme almak mümkündür.

Instagram’da Kaç Takipçiden Sonra Para Kazanılır?
Instagram üzerinden para kazanmak birçok kullanıcının en büyük hayallerinden sadece biridir. Ancak Instagram’ı kullanarak para kazanmak emek ve zaman ister. Öncelikle kullanıcının hesabının işletme veya içerik üreticisi olması gerekir. Daha sonra minimum takipçi sayısı gerekir. Ancak bu noktada önemli olan sahte veya bot takipçi değildir. Çünkü videoların izlenme ve etkileşim oranı da önemli bir detaydır.

Bir hesabın 30 bin takipçisi vardır ancak bir video paylaştığında sadece bin kişiye ulaşırsa bu topluluk kurallarının ihlalidir ve herhangi bir para alamaz.

Instagram’dan ödeme almak için form doldurmak ve form göndermek gerekir. Formun onaylanması durumunda ödeme alınabilir.

Öte yandan Instagram Reels aracılığıyla para kazanmak için birçok kullanıcı reklam alır ve ürün tanıtımı yapar.

Instagram’ı aktif olarak kullanan birçok içerik üreticisi, Reels üzerinden çeşitli firmaların reklamını yaparak para kazanabilir. Bunda kullanıcının takipçi sayısı ve etkileşim sayısı dikkate alınır ve her bir kullanıcı kendi ücretini firmalara iletir ve anlaşma yapılması dahilinde kullanıcının kazanacağı para miktarı değişiklik gösterebilir. Aynı takipçi sayısına sahip 2 farklı hesap ele alındığında her ikisinin de aylık kazançları birbirinden farklıdır. Bu fark ise içeriğin kaç kişiye ulaştığına bağlı olarak değişir.

Takipçi sayısı oldukça yüksek olan kullanıcıların kabul ettiği her reklam ve reklama bağlı her içerikten aldığı ücret, kullanıcıların belirlediği kriterlere göre değişir. Kısacası Instagram Reels üzerinden para kazanmak için takipçi sayısından ziyade üretilen içeriklerin kaç kişiye ulaştığı ve videoların kaç kişi tarafından izlendiği önemlidir.

Instagram yasal zorunlulukları çerçevesinde hazırlanan Reels içerikler, birçok içerik üreticisi için para kazanmanın en modern yoludur. Birçok firma da dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak için Instagram gibi sosyal medya platformlarını daha fazla tüketiciye ulaşmak kullanır ve bu uygulamayı aktif kullanan kullanıcılar da çeşitli ürün tanıtımları yaparak para kazanabilir.

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.