27 Nisan, 2024, Cumartesi

Güvenli gelecek için sağlam yapılar inşa etmeliyiz

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümünde, sağlıklı yapılar üretmek için “Sıfır Hata, Sıfır Tolerans” vizyonuna sahip olmamız gerektiğine dikkat çekti.

Haber Giriş: 05 Şubat, 2024, Pazartesi 11:20
Takip Et
Güvenli gelecek için sağlam yapılar inşa etmeliyiz

Türkiye’nin yapılarını, konutlarını, fabrikalarını, okullarını sağlam ve güvenli bir şekilde inşa etmesi gerektiğini belirterek, “Ülkemiz yaşanan afet sonrasında bunu bir milat olarak kabul ederek, akılcı bir planlamayla tüm önceliklerini deprem gerçeği üzerinden yapmak durumundadır.” dedi.

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 6 Şubat’ta yaşanan depremin yıldönümünde çeşitli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin tarihinde yaşadığı en büyük felaketlerden birinin 6 Şubat depremi olduğuna dikkat çeken Hinginar, “Bu tarihi bir milat olarak kabul ederek, tepeden tırnağa “Sıfır Hata, Sıfır Tolerans” anlayışıyla hareket etmek zorundayız. Çok büyük kayıplar yaşadık. Konutlarımızı, iş yerlerimizi, fabrikalarımızı yeniden inşa ederken deprem gerçeğini ilk öncelik olarak ele almalıyız. Japonya örneği karşımızda duruyor. Noto Yarımadası’nda 1 Ocak 2024 tarihindeki 7,6 büyüklüğündeki depremde can kaybının az olmasının sebebi güvenli yapılar.

Güvenli gelecek için güvenli yapılar 

Fethi Hinginar, Türkiye’nin her türlü imkana sahip olduğunu, dünyanın en önemli yapı firmalarının arasında yer alan Türk firmalarının dünyaya önemli yapılar kazandırdığını, altyapı ihtiyaçlarını karşıladığını sözlerine ekleyerek şöyle devam etti. “Türkiye’de dünyanın en kaliteli yapı malzemeleri üretiliyor. Ülkemizdeki yapı malzemelerinin ihracatı Türkiye’nin toplam ihracatı içinde ikinci sırada yer alıyor. Yapı malzemesi konusunda sıkıntımız yok çünkü dünya standardına uygun malzemeyi üretim aşamasında denetleyerek üretiyoruz. Mühendislik ve müteahhitlik firmalarımız dünya çapında işler yapma yeteneğine sahip. Tek yapmamız gereken şey ise yapılarımızı da tıpkı geleceğimizi inşa eder gibi güvenli ve sağlam bir şekilde yapmak.”

Hinginar ayrıca, Türk Ytong olarak uzun yıllardır afetlere dirençli kentler yaratılması gerektiğine dikkat çekmeye çalıştıklarını belirterek, “Ülkemizde ardı ardına yaşanan depremler bizi uzun zaman unutamayacağımız acılara sürükledi. Bilimin ışığından ayrılmadan bilinçli ve akılcı şekilde hareket etmemiz gerekiyor.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.