28 Nisan, 2024, Pazar

ICA’dan otoyol çalışanlarına karşı yol güvenliği uyarısı

ASECAP’ın AB ülkeleri dışındaki bir ülkeden katılan tek üyesi konumunda olan ICA otoyollarda çalışan personelin güvenliği konusunda sürücülere duyarlı olma çağrısı yapıyor

Haber Giriş: 20 Haziran, 2023, Salı 13:00
Güncelleme: 20 Haziran, 2023, Salı 13:11
Takip Et
ICA’dan otoyol çalışanlarına karşı yol güvenliği uyarısı

İSTANBUL (AA) ICA, üyesi olduğu Avrupa Ücretli Yol Altyapı Operatörleri Birliği'nin (ASECAP) Avrupa Farkındalık Günü kapsamında düzenlediği #(S)heWorks #ICare kampanyasına destek veriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ASECAP, tüm sürücüleri, otoyollarda çalışan personelin güvenliği konusunda daha dikkatli olmaya ve destek vermeye çağıran Avrupa Günü Farkındalık Kampanyası'nı başlattı.

En üst düzeyde yol emniyeti ve konfor sağlamayı temel önceliği olarak gören ve ASECAP'ın AB ülkeleri dışındaki bir ülkeden katılan tek üyesi konumunda olan ICA otoyollarda çalışan personelin güvenliği konusunda sürücülere duyarlı olma çağrısı yapıyor.

ASECAP'ın Avrupa Farkındalık Günü kapsamında düzenlediği kampanya, yolculukların daha güvenli ve konforlu olmasını sağlamak için çalışan otoyol personelinin görevleri sırasında karşı karşıya olduğu risklere dikkati çekiyor.

Özellikle otoyol devriye ekipleri, emniyet, itfaiye, acil servis ve çekici görevlileri çalışmaları esnasında hayati tehlike de dahil olmak üzere birçok ciddi riskle karşı karşıya kalıyor. Her yıl birçok otoyol çalışanı, trafik güvenliğini tehdit eden kaza ve benzeri durumlara müdahale ederken görevleri başında hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor.

ASECAP, bu kazaların çoğunun gündüz saatlerinde, görüşün net olduğu yol kesimlerinde, müdahale araçlarının uyarı ve sinyal cihazlarının etkin ve oldukça görünür olduğu zamanlarda meydana geldiğine dikkati çekiyor.

ASECAP yaşamsal riskler konusunda farkındalığı artırmaya çağırıyor

Bu kazaların önemli kısmının sürücülerin uykusuzluk veya dikkatsizlikleri sonucunda oluştuğunu vurgulayan ASECAP, dikkatsizliğe yol açan en büyük etkenin ise sürüş esnasında akıllı telefon, tablet ve navigasyon cihazları kullanımı olduğu konusunda uyarıda bulunuyor.

Sürücülere telefon ya da tablet gibi cihazları seyir halinde kullanmamaları çağrısı yapan ASECAP, bunun yol açtığı yaşamsal risklere dikkati çekerek, tüm paydaşları bu alandaki farkındalığı artırmaya çağırıyor.

ASECAP, bu doğrultuda mart ayında, Avusturya'nın Salzburg kentinde düzenlenen 2023 ASECAP Yol Güvenliği Günleri etkinliğinde karşılıklı saygının önemini vurgulayan "(S)He Works I Care" başlıklı kampanyayı hayata geçirmişti. Farkındalık kampanyası ile tüm otoyol görevlilerinin güvenliğini artırmayı amaçlayan ASECAP özellikle profesyonel sürücülerin desteğini almayı hedefliyor.

ASECAP Days Zirvesi, 2023'te İstanbul'da

Verilen bilgiye göre, ASECAP’ın her yıl düzenlediği sektörün buluşma platformu olan ASECAP Days Zirvesi, 2023 yılında ICA'nın ev sahipliğinde Türkiye'de gerçekleştirilecek. Eylülde İstanbul'da düzenlenecek ASECAP Days etkinliğine 22 Avrupa ülkesinden toplam 128 ASECAP üyesi şirket ile paydaş kurum ve şirketlerin üst düzey yöneticileri katılacak.

Geleceğin kara yolu ulaşım trendlerini belirleyecek olan ASECAP Days Zirvesi'nin İstanbul'da yapılacak olması, dünya ulaşım endüstrisinin odağını Türkiye'ye taşıyacak.

"Sürdürülebilirlik" ana teması ile gerçekleştirilecek olan zirvede karayolu ulaşımındaki yenilikçi teknolojiler ve sürdürülebilirlik uygulamaları masaya yatırılacak. ICA sürdürülebilirlik alanında attığı ileri teknoloji ve çevreci adımları bu etkinlikte ulaşım sektörüne anlatacak.

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.