10 Mayıs, 2024, Cuma

İslam Kalkınma Bankası Grubu’ndan Türkiye’deki bölgesel merkeze yeni direktör

Uluslararası kalkınma ve sürdürülebilir finans uzmanı Dr. Walid Abdelwahab, 8 Haziran itibarıyla Türkiye Bölgesel Merkez Direktörü olarak atandı

Haber Giriş: 15 Haziran, 2023, Perşembe 11:00
Güncelleme: 15 Haziran, 2023, Perşembe 11:00
Takip Et
İslam Kalkınma Bankası Grubu’ndan Türkiye’deki bölgesel merkeze yeni direktör

İSTANBUL (AA) İslam Kalkınma Bankası (İKB) Grubu'nun Türkiye Bölgesel Merkezi’nin (RHT) yeni direktörü Dr. Walid Abdelwahab oldu.

İslam Kalkınma Bankası Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, uluslararası kalkınma ve sürdürülebilir finans uzmanı Dr. Abdelwahab, 8 Haziran itibarıyla yeni görevine atandı.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Abdelwahab, "İKB Grubu Türkiye Bölgesel Merkez Direktörü olarak atanmaktan onur duyuyorum ve İKB Grup'un bu bölgedeki çabalarına liderlik etmekten ve sürdürülebilir kalkınma ve dirençliliğe ulaşılmasına öncülük etmek için çalışmaktan büyük heyecan duyuyorum." ifadesini kullandı.

Abdelwahab, Türkiye'deki merkez aracılığıyla İKB Grubu'nun bölgedeki operasyonlarını yönlendirecek. Türkiye’deki bölgesel merkez, grubun Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, İran, Pakistan ve Türkiye'deki sosyoekonomik kalkınma operasyonlarını kapsıyor.

Açıklamaya göre, Kanada Calgary Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Dr. Walid Abdelwahab, kalkınma finansmanı, kamuözel sektör ortaklıkları, İslami ve karma finans, GüneyGüney İşbirliği ve ikili ve çok taraflı yardım dağıtımı alanlarında geniş deneyime sahip.

Ayrıca sağlık, gıda güvenliği, eğitim ve altyapı gibi alanlarda dünya çapında milyonlarca insanın geçimini iyileştiren kalkınma programları ve projeleri konusunda 20 yıldan fazla çalışan Dr. Abdelwahab, düşük ve orta gelirli ülkelerin yoksulluk ve çatışmalarla mücadele etmesine yardımcı olmak için milyarlarca dolarlık imtiyazlı kaynakların seferber edilmesine de öncülük etti.

İslam Kalkınma Bankası Grubu

Merkezi Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bulunan İslam Kalkınma Bankası Grubu, dört kıtadan 57 üye ülkeyi bir araya getiriyor.

Grubun bölgesel merkezi, Türkiye ve diğer beş üye ülkede 35 milyar doları aşan kalkınma operasyonlarını yönetiyor. Grup, yalnızca Türkiye'de yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği, yeşil ve yüksek hızlı demiryolu taşımacılığı, eğitim, sağlık, sanayi, karayolu taşımacılığı, uluslararası ticaret, özel sektör gelişimi, sigorta, KOBİ'ler ve bankacılık, iş ve krediyi kapsayan, 12 milyar doları aşan önemli bir geliştirme portföyünü yönetiyor.
 

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.