27 Nisan, 2024, Cumartesi

QNB Finansbank Dijital Köprü KOBİ’leri Desteklemeye Devam Ediyor

Firmaların dijital dönüşümüne sunduğu katkılarla sektörün gelişiminde önemli role sahip QNB Finansbank Dijital Köprü, 2023 yılında da dijitalleşme dendiğinde KOBİ’ler için akla gelen ilk platform olmaya devam etti. Tek ekrandan hem bankacılık işlemlerinin hem de diğer firma süreçlerinin yönetilebildiği ve her sektörden firmanın işine uygun çözümler bulduğu Dijital Köprü Platformu’nda, 2024 itibarıyla 5 farklı kategoriden 20 farklı dijital çözüm bulunuyor.  

Haber Giriş: 01 Şubat, 2024, Perşembe 11:30
Takip Et
QNB Finansbank Dijital Köprü KOBİ’leri Desteklemeye Devam Ediyor

Dijital Köprü yalnızca sunduğu bankacılık ve bankacılığın ötesindeki çözümleriyle değil, yıl sonunda gerçekleştirdiği “Dijital Köprü ile Dijital Trendler” etkinliği ile de KOBİ’lerin dijitalleşmesine destek oldu. 19 Aralık tarihinde QNB Finansbank Kristal Kule’de “Dijital Köprü ile Dijital Trendler” temasıyla gerçekleşen etkinlikte her biri sektörde uzman ve lider konumda bulunan isimler KOBİ’ler ile bir araya geldi. KOBİ’lerle buluşarak, şirketlerin dijitalleşme adımlarını güvenle atabilmeleri için ihtiyaçları olabilecek çözümlere, dijitalleşirken KOBİ’lerin nasıl bir partnerle çalışmaları gerektiğine, geleceğin dijital dünyasında ne gibi trendlerin olabileceği konularına değinildi.

Açılış konuşmasını QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan’ın yaptığı etkinlikte QNB Finansbank Grup Tüzel Dijital Bankacılık Başkanı ve eFinans Genel Müdürü Okay Yıldırım “Dijitalleşmede Bizi Neler Bekliyor?” konulu sunumuyla gelecek dönemde dijital trendlerin neler olacağına dair önemli bilgiler aktardı. Dijital Köprü ile bu yıl reklam iş birliği olan Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner ise dinleyicilere başarılı olmanın ve hedeflere ulaşabilmenim dinamiklerini kendi hayatından etkileyici örneklerle anlattı. 

 

Ömür Tan: “Dijitalleşmede KOBİ’lerin yanındayız”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, yılın son günlerine yaklaşıldığında 2023 yılının başından bu yana hem Türkiye’de hem de dünyada savaşlar, deprem, seçim gibi birçok zorluklarla stresli bir yılın geçtiğini söyledi. Tan, “Yaptığımız araştırmalar bize KOBİ’lerin aslında dijitalleşmek istediklerini ancak nereden başlanacağı konusunda desteğe ihtiyaçları olduğunu çok net gösteriyordu. Tüm bu farkındalıkların, araştırmaların ve ihtiyaçları doğru analiz etmenin bir ürünü olan Dijital Köprü Platformu tam da bu noktada sektörde bir ilk olarak yerini aldı ve 2019’dan bu yana her ölçekteki firmanın dijital dönüşümünde yanlarında olan, dijitalleşme süreçlerini kolaylaştıran Türkiye’nin en büyük KOBİ platformu haline geldi. Dijital Köprü ile faaliyetimize ilk olarak e-Fatura, e-İrsaliye ve diğer e-belge ürünlerini kapsayan e-Dönüşüm çözümleriyle başladık. Ardından dijital dönüşüm sürecinde olan firmaların diğer yönetimsel ve finansal ihtiyaçlarını gözlemleyerek onların ihtiyacına uygun çözümleri bünyemize kattık. Yakın zamanda e-fatura hizmetindeki sınırsız kontör fırsatını da duyurduk. Dijital Köprü ile bugün 150 binden fazla işletmeye ulaştık.” dedi. 

 

Okay Yıldırım: “Dijitalleşmede yatırıma ara verilmemeli”

QNB Finansbank Grup Tüzel Dijital Bankacılık Başkanı ve eFinans Genel Müdürü Okay Yıldırım ise “Dijitalleşmede Bizi Neler Bekliyor?” başlıklı konuşmasında geçmişten günümüze teknolojinin evrimine ve gelecekte dijitalleşmenin olası uygulamalarına değindi. 

“Dünya’da şu an yapay zeka, blockchain, 5G, metaverse, AR&VR, IOT (nesnelerin interneti), kuantum teknolojisi ve siber güvenlik konuları gündemde. Bu teknolojiler hayatımıza girmeye başladı ve zamanla nereye evrileceğini hepimiz göreceğiz. Dijital trendleri yakından takip etmeli ve bunu işlerimize entegre etmeyi öğrenmeliyiz. Dijitalleşmede yatırıma aralıksız devam edilmeli. Eğitimin de bir yatırım olduğu unutulmamalı. Bunun yansıra sürdürülebilirlikle ilgili gelişmeleri de takip etmeli ve iş yapış şekillerimizi uyumlu hale getirmeliyiz.” dedi. Yıldırım konuşmasında bugün adına dijitalleşme dediğimiz dünyanın yarın adının bambaşka olabileceğinin de altını çizdi. 

 

Semih Saygıner: “Başarı için planlı ol, sıkı çalış”

Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner ise yaptığı konuşmada, başarının sadece inanmakla gelmeyeceğini vurgulayarak, “Gelişime açık olun. Başkalarının hatalarından da doğrularından da çok şey öğrenirsiniz. Neyin yanlış olduğuna odaklanmak çözümü de beraberinde getirir. Kararlı olmak, planlı davranmak, çok çalışmak ve sıkı bir takip başarıyı getirir. Öğrenci gibi yaşayan devamlı yeni şeyler öğrenmeye hevesli insanlar ancak başarıya ulaşırlar” dedi.

Etkinliğin ikinci yarısında Dijital Köprü Direktörü Demet Yaman “Doğru Partner Hızlı Dönüşüm” başlıklı sunumu ile firmaların dijital dönüşümleri boyunca nasıl bir yol izleyebilecekleri konusuna değindi. Ayrıca, Dijital Köprü’nün iş ortağı aynı zamanda kendi alanında sektör lideri konumunda olan StockMount firmasının COO’su Öcal Şeyhoğlu firmaların ticaretlerini neden dijitale taşımalarını gerektiğini anlatırken, e-ihracata yenilikçi bakışıyla yön veren Navlungo Firmasının CEO’su İsa Korkmaz, firmalar e-ihracata başlarken nelere dikkat etmeli konusunda görüşlerini aktardı. Dijital pazarlamada önemli bir yeri olan Magnetiq firmasının kurucu ortağı Ömer Ersin ise konuşmasında firmalar için dijital pazarlamanın önemine ve nasıl uygulanabileceğine değindi. Etkinliğin son konuşmasını ise yenilikçi ve avantajlı çözümler sunan QNB eFinans’ın Genel Müdür Yardımcısı Aysel Kahya gerçekleştirdi. Kahya, sunumu boyunca dijitalleşmenin firmaların işlerini nasıl hızlandıracağını ve firmaların dijitalleşerek hem zamandan hem de maliyetlerinden tasarruf edebileceklerini anlattı.

2023 yılını, bünyesine kattığı farklı dijital çözümler ve rekabet avantajı yaratan yenilikçi hizmetleriyle ve yıl sonunu başarılı bir etkinlik ile tamamlayan firmaların dijitalleşme sürecindeki yol arkadaşı Dijital Köprü, 2024 yılında da sektördeki öncü konumunu devam ettirecek. Ayrıca, yeni senede sürdürülebilirlikten, e-ticarete farklı sektörlere yönelik çalışmalarını hız kesmeden ilerleten Dijital Köprü, firmalar için oluşturduğu dijital çözüm ekosistemini ulusal ve global firmalarla iş birliği içerisinde güçlendirmeye devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.